Sportsnacks - Er komt een 2de reeks in het 2de semester!!! - MEER INFO VOLGT NOG...

Vanaf .. januari starten we met de 2de reeks Sportsnack. We kiezen voor Sportsnack omdat we hiermee meer kinderen een beweegkans kunnen geven. Alle kinderen van het 1ste  kleuter t.e.m. het 1ste leerjaar kunnen zich inschrijven voor één extra uurtje naschoolse sport op school. De school zal zelf instaan voor de inschrijvingen. We kunnen de reeks opstarten vanaf 14 ingeschreven kleuters/leerlingen per avond.
Bij sportsnack staan plezierbeleving en recreatief bewegen centraal. De lessen worden aangepast aan de leeftijd, de ontwikkeling en de interesse van de kinderen.

WANNEER:        maandag (K1B en K2) / donderdag (K3 en L1)
UUR:                    16u.15-17u.15
KOSTPRIJS:        €2 per beurt (reeks van 10 beurten)
WAAR:                in de turnzaal of op de buitenterreinen van de school

PROGRAMMA: gevarieerd aanbod van bewegingsvaardigheden samengesteld door Juf Jana op maandag en door juf Jolien op donderdag

De deelnameprijs voor deze lessenreeks bedraagt 20 euro. Wil graag gepast geld, samen met het ingevulde inschrijvingsstrookje, in een gesloten omslag afgeven aan de klasjuf, met de vermelding ‘Sportsnack’ + naam en klas. Voeg er onmiddellijk het terugbetalingsformulier van je ziekenfonds bij.
Het maximum aantal deelnemers is vastgelegd op 25. Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt!

De kinderen worden daarna om 17u.15 afgehaald aan de school of kunnen aansluiten bij de naschoolse opvang.
Inlichtingen te verkrijgen bij juf Marian.

Studie of huiswerkklas

Van 16.10 u. tot 17.00 u.

• 1ste en 2de lj mogen na het maken van hun huiswerk de opvang vervoegen (16.30 u.)
  • ​3de en 4de lj mogen na het maken van hun huiswerk de opvang vervoegen (16.45 u.)
  • 5de en 6de lj blijven in de studie tot 17.00 u.

Iedereen brengt zijn eigen schrijfgerief en kleuren mee naar de studie.
Je zorgt ook voor een leesboek of iets anders om zich nuttig bezig te houden tot de afgesproken tijd voorbij is

Typen op school

In oktober organiseren we erg leuke lessen om kinderen blind te leren typen op een AZERTY-toetsenbord. De cursus kan vanaf het 4de leerjaar worden gevolgd. U zal versteld staan van de snelle vorderingen en resultaten die we via onze methode behalen!

Door middel van spelletjes, beelden, kleuren … leren ze in een mum van tijd hun vingers op de juiste plaats te zetten en kunnen ze typen terwijl ze alleen hun scherm volgen.

Deze methode werkt enorm motiverend en ontspannend.

Wat omvat het lespakket?

• 4 lessen van 1 uur.
  • gerichte bijbehorende oefeningen die thuis via het internet gemaakt worden. Een 20-tal minuten per dag is wel een must
  • elke dag een persoonlijke mail van de leerkracht met feedback op de oefeningen
  • extra leuke typspelletjes, waarbij de leerling zijn of haar persoonlijk klassement kan opvolgen
  • een diploma op het einde van de cursus
  • NIEUW! Interactief spel voor leerling en ouder(s)
  • na de les een jaar verdere wekelijkse opvolging door de leerkracht
  • De betalingsgegevens worden een week voor de start via mail doorgestuurd

Kostprijs: € 90,00 per leerling, voor de lessen, een jaar opvolging en één jaar toegang tot de website: www.hanver.be

De lessen gaan door op school op volgende data:

• Donderdag 08/10/2020 16:00
  • Donderdag 15/10/2020 16:00
  • Donderdag 22/10/2020 16:00
  • Donderdag 29/10/2020 16:00

Inschrijven kan je heel eenvoudig via Internet. Zo kan de administratie vlot verlopen eens we van start gaan met de lessen.

Hoe inschrijven?

1. Ga naar www.hanver.be en klik daarna op de knop "inschrijven"
  2. Vul het formulier in. Bij code van uw groep geef je de code "8MWDS7T" van de groep in.

Indien er vragen zijn of problemen kan u ons steeds contacteren: 0473 82 33 51  of info@hanver.be

clbch@t

CLB-CH@T

Beste leerling, ouder of betrokkene,

Tijdens onze openingsuren kan je hier een anoniem chatgesprek hebben met een CLB-medewerker. In principe is dit een eenmalig gesprek waarin de medewerker kan bekijken hoe je verder geholpen kan worden. Heb je een tijd later een nieuwe vraag, dan kan je natuurlijk terug terecht op onze chat.

• Heb je als leerling vragen over je studies? Wil je praten over hoe je je voelt? Wil je graag wat advies over hoe je met iets moet omgaan? Heb je vragen over je gezondheid of over het medisch onderzoek op het CLB?
  • Heb je als ouder vragen over de studies, het gedrag of de gezondheid van je zoon of dochter? Maak je je zorgen over zijn of haar welbevinden? Heb je vragen over de studiekeuze? Of wil je weten wat we als CLB voor jou en je kinderen kunnen betekenen?

Je kan met elke vraag terecht op CLBch@t.
Onze medewerker zal met jou kijken hoe je best geholpen wordt.

Als je vragen heb over een studierichting dan kan je misschien eerst eens kijken op www.onderwijskiezer.be of je daar een antwoord op je vraag kan vinden.