Maandopening - PELLA - SAMENWERKEN

K2
K3

Jaarthema : GELUK voor kinderen is een feest

Dit boek gaat over geluk, hoop, toekomst en dromen. Daarom heet het feest.

We kijken naar de toekomst als een feest. Dat feest organiseren we een beetje zelf en samen met anderen. Via de vogels in het boek doen we dat ook.

Iedere vogel heeft een tip voor ons.

Dit jaar maken de kinderen kennis met enkele van die nieuwe vogels. Om de beurt komt de groep van de jongste kleuters en daarna de oudste kleuters in de gymzaal te samen. Via een bewegingsverhaal wordt het verhaal opnieuw verteld en beleefd.

In de klas zelf gebeurt de verdere verwerking en verdieping van deze warme verhalen.

Vandaag kwam de vogel “ Pella” op de proppen.

De tip van Pella is : SAMENWERKEN

Pella mag voor het eerst uit de kinderopvang( =is herkenbaar) en mag op stap met haar mama naar de grote vijver. Als Pella in haar eentje probeert vissen te vangen, lukt het haar niet. Maar als alle pelikanen samenwerken, zwemmen de vissen gewoon in hun bek.

Samenwerken met anderen is leuker en levert meer resultaten op. Daarom organiseren de vogels bijvoorbeeld ook een soort vogelopvang en geven ze de beste vissen aan wie die nodig heeft.

ALS WE GOED VOOR ELKAAR ZORGEN, LEVEN WE ALLEMAAL BETER EN LANGER.

Juf Sofie